Dušené kuře s kedlubnou a mrkví recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Dušené kuře s kedlubnou a mrkví je lehké zdravé jídlo. Podávejte ho s brambory, houskovými knedlíky, těstovinami, nebo třeba s noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g kuřecího masa
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvá zelená petrželka


Způsob přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na oleji ho osmahneme ze všech stran. Přidáme špetku soli a pepře, maso podlijeme trochou vody a zvolna dusíme až je téměř měkké.

Nyní k masu přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a kedlubnu nakrájenou na hranolky. Přidáme máslo a za občasného podlévání vodou dusíme do měkka. Nakonec přidáme utřený česnek, nadrobno nasekanou zelenou petržel a hladkou mouku rozšlehanou ve vodě.

Dusíme už jen krátce, až omáčka zhoustne, a nakonec jídlo dochutíme octem, solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené kuře s kedlubnou a mrkví recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené kuře kedlubnou mrkví .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené kuře s kedlubnou a mrkví

Kde najít informace



×