Dušené kuře s kedlubnou a mrkví recept
Dušené kuře s kedlubnou a mrkví je lehké zdravé jídlo. Podávejte ho s brambory, houskovými knedlíky, těstovinami, nebo třeba s noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g kuřecího masa
- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička vinného octa
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na oleji ho osmahneme ze všech stran. Přidáme špetku soli a pepře, maso podlijeme trochou vody a zvolna dusíme až je téměř měkké.
Nyní k masu přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a kedlubnu nakrájenou na hranolky. Přidáme máslo a za občasného podlévání vodou dusíme do měkka. Nakonec přidáme utřený česnek, nadrobno nasekanou zelenou petržel a hladkou mouku rozšlehanou ve vodě.
Dusíme už jen krátce, až omáčka zhoustne, a nakonec jídlo dochutíme octem, solí a pepřem.