Rychlé a snadné špagety Bolognese recept
Rychlé a snadné špagety Bolognese připravené s pomocí hotově koupené rajčatové omáčky připravíte opravdu za pár chvil. Jsou výborné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku nasekané zelené papriky
- 500 g mletého masa
- 1 balení špaget
- 1 sklenice hotové rajčatové omáčky
- 1/2 hrnku nasekané bílé cibule
- 1 lžička cukru
- nastrouhaný parmezán - nemusí být
Způsob přípravy
Rychlé a snadné špagety Bolognese připravené s pomocí hotově koupené rajčatové omáčky připravíte opravdu za pár chvil. Jsou výborné. Ve velké pánvi na oleji osmahneme pokrájený česnek, zelenou papriku, cibuli a mleté maso. Asi po osmi minutách, když zelenina změkne a maso se rozdělí a zhnědne, přidáme špetku pepře,soli a cukru, nakonec přilijeme rajčatovou omáčku.
Vše přivedeme za stálého míchání k varu, povaříme opatrně asi 15 minut a odstavíme z plotny. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, vodu slijeme, jen jeden hrnek vody si uschováme.Do omáčky přidáme nasekanou bazalku a přidáme do ní i podle potřeby vodu ze špaget. Na talíři na porci špaget navršíme omáčku a můžeme ještě posypat strouhaným parmezánem.