Dušené kapustičky recept
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příliš času.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g růžičkové kapusty
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- olivový olej
- mořská sůl
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Kapustičky dobře očistíme a nakrájíme je na poloviny. V pánvi na trošce oleje osmahneme nakrájené jarní cibulky a utřený česnek. Pak do pánve přidáme kapustičky, pepř, bobkový list, špetku soli a vše smažíme za stálého míchání asi 5 minut.
Po této době kapustičky podlijeme vývarem a dusíme je pod pokličkou doměkka. Podle potřeby občas vývar přidáme.
Je třeba dát pozor, aby se kapustičky nerozvařily, měly by zůstat lehce křupavé.