Hrnkový koláč s tvarohem a jablky recept
Hrnkový koláč s tvarohem a jablky je jednoduchá klasika, kterou zvládne i kuchař amatér. Vláčný a lehký dezert ke kávě nebo k čaji.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 1 hrnek polotučného mléka
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 vejce
- náplň:
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 200 g tvarohu
- 200 ml smetany
- 2 jablka
- 1 hrnek cukru krupice
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Nejprve si připravíme náplň. V míse ušleháme tvaroh se smetanou, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr a puding. Všechno ušleháme dohladka.
Ve druhé míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně zašleháváme olej, mléko a úplně nakonec mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do formy na koláč vyložené pečícím papírem nalijeme těsto, na něj rozprostřeme náplň a navrch koláče naskládáme tenké plátky jablek.
V předehřáté troubě pečeme koláč 35 až 50 minut.