Salát z kysaného zelí recept
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému zelí vyhýbaly kurděje a kysané zelí je významnou potravinou dodnes. Ideální je vyrobit si ho doma, pokud však nedisponujete materiálem ani prostředky k výrobě zelí, nemusíte zoufat. I v běžných obchodech se dá koupit velmi chutné zelí, které je základem tohoto receptu.
Ingredience receptu
- 600 g kysaného zelí + trochu štávy
- 1 jablko
- 2 lžíce oleje
- 50 g cibule
- mletý kmín
- cukr
Způsob přípravy
Zelí zalijeme horkým olejem.
Jablko oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostičky. Takto upravené ho přimícháme k zelí.
Salát dochutíme mletým kmínem, dle chuti cukrem, najemno nakrájenou cibulí a zelnou šťávou.
Vše promícháme a podáváme s pečivem.