Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK) recept

Janova

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Volný graf.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Houbová směs:
  • velká hrst krájené lahůdkové cibulky
  • 400g drobně pokrájených hub
  • 2 opravdu velké stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • kmín drcený
  • lžíce řepkového oleje
  • hraška - půl lžičky
  • Knedlíky:
  • 1kg vařených strouhaných brambor
  • 250-320 g hrubé mouky
  • rovná lžička soli
  • Hlávkové zelí:
  • půl malé hlávky zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl
  • 2-3 lžíce octa
  • 2 lžíce agávového sirupu nebo fruktózy


Způsob přípravy

Houbová směs: Cibulku zpěníme na oleji, přidáme lisovaný česnek, krátce orestujeme, zasypeme houbami, zamícháme, osolíme a okořeníme. Podusíme doměkka, pak odkryjeme pokličku a vydusíme vodu. Na závěr přidáme necelou lžičku hrašky, aby se houby spojily. Necháme vychladnout.

Knedlíky : Studené brambory osolíme a zpracujeme na vále s moukou v těsto. Vyválíme váleček, rozkrájíme na kousky, (asi 16) plníme studenou houbovou směsí, vytvarujeme knedlíky, vaříme v osolené vodě 5-7 minut.

Zelí : Zelí omyji a pokrájím.Cibuli nasekám, orestuji na oleji do sklovata. Podliji dl vody, zasypu zelím, osolím, okmínuji a 15 minut podusím přikryté poklicí. Pak přidám ocet, osladím a popráším polohrubou moukou. Zamíchám a pár minut provařím odkryté, aby ocet vyčpěl.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK) recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:



×