Vepřová klobása a dušené zelí recept
Vepřová klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti. S klobásou z kvalitního zdroje je to fakt kulinářský požitek.
Ingredience receptu
- 1 kg syrových vepřových klobás
- 4 hrnky pokrájeného zelí
- 2 lžíce oleje
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 2 nadrobno nasekané cibule
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 lžíce kmínu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 1 lžíce mleté papriky
Způsob přípravy
Vepřová klobása a dušené zelí s pikantní hořčicí navíc, je jídlo, které opravdu leckdy přijde k chuti. S klobásou z kvalitního zdroje je to fakt kulinářský požitek. Ve vyšší velké pánvi rozpálíme olej. Přidáme klobásy, snížíme teplotu a zvolna je opečeme dohněda. Nyní k nim přidáme cibuli a česnek a chvíli dusíme, až cibule zesklovatí.
Teprve pak přilijeme vývar, přidáme papriku a kmín. Nakonec přidáme nakrájené zelí a zvolna vše dusíme asi 45 minut. Tekutina se postupně vyvaří,nakonec odstavíme pánev z plotny, přidáme kopr a promícháme se zelím. Pokrm je hotový.