Kokosky recept
Kokosky jsou oblíbené cukroví jak na vánoce, tak i na podávání ke kávě nebo k odpolednímu čaji. Jejích příprava je velmi snadná a rychlá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 16 dkg moučkového cukru
- 16 dkg strouhaného kokosu
- šťávu z půlky citronu
- 4 bílky
- máslo na vymazání plechu
Způsob přípravy
Kokosky jsou oblíbené cukroví jak na vánoce, tak i na podávání ke kávě nebo k odpolednímu čaji. Jejích příprava je velmi snadná a rychlá. Nejprve ušleháme do tuha bílky, pak přidáme polovinu moučkového cukru a znovu šleháme do zhoustnutí.Smícháme strouhaný kokos s druhou polovinou cukru a citonovou šťávou a směs pomalu vmícháme do ušlehaného sněhu.
Pečící plech vymažeme tukem. Pomocí polévkové lžíce na plech klademe kopečky směsi. Pečeme ve velmi mírné troubě (140 stupňů) dorůžova. Pokud kokosky uložíme na čas do chladna, zvláční a chutnají skvěle.