Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině recept
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 králičí stehna
- 1/2 malé hlávky zelí
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 plátek celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 200 g anglické slaniny
- olivový olej
- sůl
- mletá černý pepř
- mletá sladká paprika
- mletá kmín
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Králičí stehna očistíme a prošpikujeme proužky slaniny. Potřeme je olejem a ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem a paprikou.
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ze zelí odstraníme košťál a a také ho rozkrájíme na kousky.
Pekáč vymažeme olejem a vyložíme zbylou anglickou slaninou. Na to rozložíme zelí, promíchané s nakrájenou cibulí, lehce ho osolíme a okmínujeme. Na zelí kořenovou zeleninu a plátky česneku, znovu špetku soli a koření a nahoru položíme králičí stehna.
Pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Během pečení můžeme zeleninu promíchat, nebo podlít, je-li třeba. Po hodině odstraníme víko pekáče a vše dopečeme doměkka.