Pečené zelí s česnekovým máslem recept
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 100 g másla
- 6 stroužků česneku
- 1 limetka
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
- mletý kmín
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ze zelí odloupneme vrchní listy, pak ho rozkrojíme na osminky. Každou ještě rozpůlíme, takže vznikne 16 dílků. Každý díl potřeme ze všech stran olejem, osolíme, lehce opepříme a okořeníme kmínem.
Dílky rozložíme na olejem vymazaný plech a v předehřáté troubě je pečeme asi půl hodiny do měkka. Mezitím si vyrobíme česnekové máslo.
Utřený česnek restujeme na másle až začne zlátnout. Pak ho stáhneme z plotny, přidáme limetkovou šťávu a podle chuti sůl. Důkladně promícháme.
Pečené zelí na talíři polijeme česnekovým máslem, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, přidáme maso a můžeme podávat.