Dušené maso s brambory po španělsku recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno dostupné. Není omezeno ročním obdobím a hodí se pro každou příležitost.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 4 větší brambory
  • 1/4 lžičky soli
  • voda
  • 10 oliv
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 4 lžíce rajčatového kečupu
  • 1/2 plechovky rajčatové šťávy
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • nasekaná petržel


Způsob přípravy

Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno dostupné. Není omezeno ročním obdobím a hodí se pro každou příležitost. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Do velké mísy nalijeme trochu oleje, přidáme pepř, sůl a rozetřený česnek. V této směsi kostky masa obalíme, mísu přiklopíme a necháme v ledničce uležet alespoň půl hodiny. Umyjeme, oloupáme brambory a lehce osušené je nakrájíme na větší kostky. Na velké pánvi rozehřejeme trochu oleje, brambory na něm krátce orestujeme a odstraníme z plotny.

Do velkého hrnce vložíme naložené hovězí maso a prudce ho opečeme po všech stranách. Když zhnědne, přidáme rajčatovou šťávu, rajčatový kečup a trochu vody, jen tak, aby bylo maso zakryté. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Pak do hrnce přidáme brambory a znovu vaříme 5 minut. Nakonec přidáme olivy, snížíme teplotu a pod pokličkou pokrm dusíme, dokud maso nezměkne. Hotové jídlo posypeme sekanou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené maso s brambory po španělsku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené maso brambory španělsku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené maso s brambory po španělsku

Kde najít informace



×