Pikantní zelí recept
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si znamenitě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hlávka bílého zelí
- 1 lžička jablečného octa
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 200 g prorostlé šunky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžíce mletého černého pepře
- 1 lžíce sušeného cibulového prášku
- 1 lžíce česneku v prášku
- 1/2 hrnku nasekaných zelených bylinek
Způsob přípravy
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si znamenitě. Do vyšší pánve nasypeme šunku nakrájenou na kostky a osmahneme ji do křupava. Přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření a vše 5 minut restujeme se šunkou.
Nyní přidáme kuřecí vývar, pokrájené zelí a zvolna dusíme asi 20 minut, až zelí změkne. Nakonec přidáme jablečný ocet a ještě 5 minut povaříme. Podle chuti hotové zelí ještě dokořeníme zelenými bylinkami.