Hlávkové bílé zelí dušené s jablky recept
HanaRohlenová
45 min4 porce
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 střední zralá jablka
- sůl
- kmín
- ocet
- cukr
Způsob přípravy
Zelí nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do vyšší pánve na horký olej nasypeme zelí i jablka, přidáme špetku soli a kmínu a zprudka za stálého míchání podusíme.
Až zelí trochu zkřehne, podlijeme ho vodou a zvolna dusíme za občasného podlití do měkka. Když je zelí měkké, necháme tekutinu vydusit a podle vlastní chuti ho dochutíme cukrem a octem.
Další recepty na Hlávkové bílé zelí dušené s jablky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Hlávkové bílé zelí dušené s jablky