Kysané zelí dušené recept
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou přílohou k pečenému nebo uzenému masu. Občas je třeba zelí před dušením propláchnout vodou, aby nebylo příliš kyselé.
Ingredience receptu
- 500 g kysaného zelí
- 2 lžíce sádla (popř. oleje)
- 1 větší cibule
- 1 - 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- cukr
- sůl
Způsob přípravy
Zelí vložíme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme kmín, sůl a zelí dusíme doměkka.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K cibuli přisypeme mouku, vše promícháme a vyrobíme jíšku, kterou krátce osmahneme.
K jíšce přilijeme trochu studené vody, pečlivě ji rozmícháme, přilijeme ji k zelí a dochutíme solí, kmínem a dle potřeby cukrem. Směs asi minutu-dvě prohřejeme a zelí podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo uzenému masu.