Kysané zelí dušené recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou přílohou k pečenému nebo uzenému masu. Občas je třeba zelí před dušením propláchnout vodou, aby nebylo příliš kyselé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla (popř. oleje)
  • 1 větší cibule
  • 1 - 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • cukr
  • sůl


Způsob přípravy

Zelí vložíme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme kmín, sůl a zelí dusíme doměkka.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K cibuli přisypeme mouku, vše promícháme a vyrobíme jíšku, kterou krátce osmahneme.

K jíšce přilijeme trochu studené vody, pečlivě ji rozmícháme, přilijeme ji k zelí a dochutíme solí, kmínem a dle potřeby cukrem. Směs asi minutu-dvě prohřejeme a zelí podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo uzenému masu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kysané zelí dušené recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kysané zelí dušené.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kysané zelí dušené .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kysané zelí dušené

Kde najít informace



×