Polévka z kysaného zelí se slaninou recept
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené maso nebo kvalitní klobásu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 brambory
- 100 g anglické slaniny
- 2 lžíce sádla
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka mletého pepře
- sůl
- hladká mouka
Způsob přípravy
Kysané zelí uvaříme ve zvláštním hrnci i s nálevem doměkka. Pak ho scedíme a pokrájíme na menší kousky, jestli je to potřeba.
V druhém hrnci rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme trochu hladké mouky a osmahneme světlou jíšku. Pak vše zalijeme vodou, přidáme nakrájenou slaninu, papriku, pepř a oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Polévku vaříme dokud brambory nezměknou.
Nakonec do polévky přidáme vařené zelí, prohřejeme a podle chuti ještě opepříme a osolíme.