Salát z čerstvého zelí recept
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hlávka zelí
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 citron
- kmín
- mletý černý pepř
- olivový olej
- ocet
Způsob přípravy
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Nasypeme ho do velké mísy a přidáme cukr, špetku soli, lžičku citronové šťávy, lžičku octa, špetku kmínu a pepře a dobře promícháme. Pak ho necháme odležet v chladnu asi 60 minut.
Po této době zelí rukama důkladně promačkáme a přidáme lžíci oleje. Znovu promícháme a necháme hotový salát uležet třeba až do druhého dne. Ale není to nutné, i hned bude chutnat báječně.