Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Bramborovo-česnekový knedlík
...na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj...
Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)
Restaurace Jam and co. v Praze v Krymské ulici připravila nové zimní menu. Milovníci netradičních jídel a Asijské kuchyně...
Dýně může být královnou naší podzimní kuchyně
Nejen proto, že právě nastal čas její sklizně, ale také hlavně proto, že její konzumace má na náš organizmus blahodárný v...
Filátko a pyré s kaštany
Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře...
Dýňové pyré s hřebenatkami
Dýňové pyré s hřebenatkami je lahůdka. Toto lehké a zdravé jídlo připravíme velmi snadno a ani času nám to příliš nezaber...
Těstoviny s dýňovým pyré a parmezánem
Těstoviny s dýňovým pyré a parmezánem jsou krémové a lahodné. Jednoduché jídlo, ale skvěle chutná. Těstoviny uvaříme p...
Vaříme pro děti: Tipy na nové recepty, které zachutnají každému dítěti
Už vás nebaví stále dokola dítěti ke svačině podávat rohlík nebo banán? Připravili jsme pro vás několik chutných a jednod...
Bobulovité ovoce jako drobný, sladký a krásný dar z přírody
Bobuloviny konzumovali už naši pradávní předkové, a nebyla a není to náhoda. Jejich chuť a vůně jsou naprosto fantastické...
Dýňové pyré s jablky
Dýňové pyré s jablky je netradiční zdravá přesnídávka hlavně pro děti. V dýňové sezóně vítaný a velmi jednoduchý recept....
Pyré z jedlých kaštanů
Pyré z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání dortových korpusů apod. Také ho můžeme přidáv...
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové pyré s brokolicí je samostatné jídlo, nebo se hodí jako příloha třeba k rybám jako je losos, treska, mořská št...
Průvodce dýněmi a co z nich připravit. Sezóna této zeleniny právě vrcholí!
Na podzim se příroda začne barvit do tónů žluté, oranžové a podobné odstíny zdobí také sezónní zeleninu - dýně. Jejich sk...
Barvy podzimu na talíři. Vyzkoušejte dýňový cheesecake!
Konec léta a začátek podzimu patří zelenině, která poutá pozornost neobvyklými tvary a nádhernými barvami. Dýně mají v ku...
Celerové pyré
Celerové pyré podáváme nejčastěji jako přílohu k rybám, je jemné a delikátní. Kdo nemá rád kopr, může použít jiné koření...
Zdravá snídaně z dýňového pyré a jogurtu
Zdravá snídaně z dýňového pyré a jogurtu je plná bílkovin. Můžete použít i jiná semínka a také klidně jiné sladidlo. Pří...
Bramborová kaše s květákovo-mrkvovým pyré
Zeleninové jídlo, které se rozplývá svou jemností na jazyku. ...
Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem
Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku června. Byli jsme na Charitativní degustační veče...
Dýně Hokkaido – zelenina plná zdraví i síly
Možná máte ještě z dětství v paměti zafixované dýňové kompoty, sirupy i marmelády, a tak při vyslovení této obří zeleniny...
Bramborovo - fazolová polévka
Výborná polévka plná rozmanitých chutí. Při její konzumaci si nejste jistí, která surovina tak krásně voní....
Tuřínové pyré
Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nes...
Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařenin...
Topinambur hlíznatý – Jedlý plevel na zahradě
Topinambur, nepůvodní, invazivní druh z čeledi hvězdnicovitých, roste v nížinách i v podhůřích hlavně podél vodních toků ...
Dýně, kam se podíváš
Podzim je ve znamení barevného listí a úrody dýní. Letos dýním obzvlášť počasí velmi přálo a úrody je všude dost. A jak ...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Hrachová polévka se zeleninou
Tato varianta hráškové polévky je tentokrát se zeleninou, která do jídla dodá ještě víc vitaminů a zdravých látek. Recept...
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Rybízový džem
Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanový...
Dýňový koláč
Ideální pochutina na podzimní počasí Dýňový koláč. Celá rodina si moc pochutná! Připravíme si korpus, který vytvoříme ...
Domácí jahodová zmrzlina
Léto si bez osvěžující zmrzliny umí představit jen málokdo. Připravte si báječnou zmrzlinu sami doma. Její obrovskou výho...
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Jablečná přesnídávka
Když je úroda jablkem bohatá, vyplatí se udělat si domácí jablečné pyré, které chutná nejen mrňouskům, ale také dospěláků...
Vánoční dýňový chléb
Vánoční dýňový chléb je lahůdka třeba právě pro vánoční stůl. Jednoduchá a chuťově výjimečná. Připravíme si dýňové pyr...
Kuřecí tikka masala
Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží. Česnek a zázvor spo...
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou jsou možná nezvyklé, ale mají opravdu báječnou chuť. Kombinace dýňového pyré a tmavé čokolády ...
Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem
Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem jsou jemné a zároveň pikantní. Podáváme je horké, posypané strouhaným parmezánem. ...
Dýňový koláč
Výborný a netradiční koláč na kterém si pochutnáte. Po nakrájení ho můžete ozdobit kopečkem šlehačky a kouskem čerstvého ...
Lečo se šunkou
Lečo se šunkou není zrovna pro vegetariány. Pokud ale netoužíme po mase, vůbec nic se nestane, když šunku prostě vynechá...
Celerový krém s uzeným tempehem a pečenou bramborou
Velice vydatný krém doplněný o restovaný tempeh je výborným, levným jídlem, které můžete podávat také jako hlavní chod. C...
Banánový chlebíček
Máte doma přezrálé banány a nevíte jak je zužitkovat? Upečte si z nich banánový chlebíček. Tuto pochoutku zamilujete nato...
Rebarborová limonáda
Tento sladko - kyselý osvěžující nápoj se hodí zejména pro teplé dny, ale určitě potěší i jako drink k zahradnímu grilová...
Dýňové brownies bez lepku
Skvělý podzimní dezert v bezlepkové variantě. S dýní hokkaido se velmi snadno pracuje a tato zelenina je ideální pro chla...
Rizoto s máslovou dýní na šalvěji
Rizoto s máslovou dýní na šalvěji rozhodně vyzkoušejte. Je to lehké a zdravé jídlo a obejde se bez masa. Troubu předeh...
Hamburger Gino
Hamburger Gino připravený z mletého hovězího masa je vynikající pro svou skvěle kořeněnou chuť. Jestli si k němu dáme ješ...
Kukuřičný pudink
Kukuřičný pudink je jednoduché jídlo s překvapivě skvělou chutí. Dobře se uplatní v našem jídelníčku jako snídaně, svačin...
Bramborová pivní polévka
Bramborová pivní polévka je chutná, hustá a může s pečivem klidně nahradit večeři. Nebo se rozhodně hodí na skvělou přesn...
Broskvové koblihy z podmáslí
Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině. T...
Cannelloni z lilku s houbami
Cannelloni z lilku s houbami je výborné vegetariánské jídlo. Cannelloni, což jsou italské duté těstoviny, zde nahradíme l...
Rajská polévka
Rajská polévka s toustovým chlebem opečeným na olivovém oleji je výborná. Hustá, voňavá a zdravá. Do velkého hrnce n...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bramborovo hraskove pyre recepty