Sdílet:

Hovězí guláš recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků.

V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa 
  • 50 g sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 4 cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladká mouky
  • sůl
  • kmín 
  • mletý černý pepř
  • majoránka


Způsob přípravy

Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho, než dostane zlatohnědou barvu. Poté do kastrolu přidáme maso (na hovězí guláš je nejlepší kližka) nakrájené stejně velké kostky a orestujeme. Nyní do kastrolu přisypeme všechno koření, podlijeme vodou, aby se maso začalo dusit.

Maso necháme vydusit a v případě potřeby ho podléváme, aby se nepřipálilo. Až hovězí maso změkne dolijeme hrnec větším množstvím vody, zahustíme moukou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a vaříme než maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí guláš recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí guláš

Kde najít informace



×