Pyré z jedlých kaštanů recept
Pyré z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání dortových korpusů
apod. Také ho můžeme přidávat do ovocných a zmrzlinových pohárů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g jedlých kaštanů
- 1 lžíce rumu
- 200 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka skořice
- cukr krupice
Způsob přípravy
Kaštany vhodíme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 35 minut. Pak je postupně vytahujeme z vody a každý důkladně oloupeme.
Oloupané kaštany zalijeme mlékem, přidáme špetku skořice a vanilkový extrakt a znovu povaříme, asi 15 minut.
Když jsou kaštany měkké, necháme je v mléce úplně vychladnout. Pak je tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré. Dochutíme cukrem a rumem a podle potřeby můžeme přidat i mléko. Promícháme a uložíme do chladna.