Bramborovo - fazolová polévka recept
Výborná polévka plná rozmanitých chutí. Při její konzumaci si nejste jistí, která surovina tak krásně voní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- brambory
- 1 ks kuchyňská cibule - červená
- 4 stroužky - český česnek
- 1 konzerva bílé fazole - v rajčatové omáčce
- 2- 3 ks petržel
- řepkový olej
- bujón
- jemná krupička
Způsob přípravy
Cibuli, česnek a brambory zbavíme slupky. Do hrnce si nalijeme trochu oleje a přisypeme pokrájenou červenou cibuli, spolu s plátky česneku. Necháme to lehce provonět.
Přidáme na malinké kostičky nakrájené brambory a petržel. Přilijeme vodu.
Vhodíme bujón a zamícháme. Nandáme z konzervy bílé fazole v rajčatové omáčce a opět promícháme.
Polévku zahustíme jemnou krupičkou a povaříme do změknutí. Servírujeme s opečeným plátkem chleba. Dobrou chuť.