Těstoviny s dýňovým pyré a parmezánem recept
Těstoviny s dýňovým pyré a parmezánem jsou krémové a lahodné. Jednoduché jídlo, ale skvěle chutná.
Ingredience receptu
- 500 g těstovin
- 1/4 hrnku bílého vína
- 1 hrnek smetany
- 430 g dýňového pyré
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce nesoleného másla
- mletý černý pepř
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1/4 hrnku nasekaného šalvěje
- extra panenský olej
Způsob přípravy
Těstoviny s dýňovým pyré a parmezánem jsou krémové a lahodné. Jednoduché jídlo, ale skvěle chutná. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi krátce opražíme do křupava šalvějové listy na olivovém oleji. Pak šalvěj vyndáme z pánvičky a nasypeme na papírovou utěrku. Do pánve přidáme nasekanou cibuli a utřený česnek, osmahneme jen krátce a přidáme dýňové pyré a bílé víno.
Přivedeme k varu, okořeníme pepřem a osolíme. Vaříme asi 5 minut až omáčka zhoustne, pak přidáme nastrouhaný sýr a máslo a za stálého míchání oboje v omáčce rozpustíme. Pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní smetanu a uvařené těstoviny a dobře vše promícháme. Jednotlivé porce můžeme před podáváním posypat opraženými lístky šalvěje.