Domácí jahodová zmrzlina recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí1 porce

Léto si bez osvěžující zmrzliny umí představit jen málokdo. Připravte si báječnou zmrzlinu sami doma. Její obrovskou výhodou je, že přesně víte jaké složení zmrzlina bude mít a tak se vyhnete “éčkům”. Nebojte se experimentovat. Přinášíme recept na nejlepší jahodovou zmrzlinu, kterou jste kdy jedli.
(celý recept)

Léto si bez osvěžující zmrzliny umí představit jen málokdo. Připravte si báječnou zmrzlinu sami doma. Její obrovskou výhodou je, že přesně víte jaké složení zmrzlina bude mít a tak se vyhnete “éčkům”....

Ingredience receptu

  • 3 vejce + 2 žloutky navíc
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g krupicového cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • jahody na ozdobu
  • Na jahodové pyré:
  • 750 g jahod, odstopkovaných
  • 2 lžíce moučkového cukru


Způsob přípravy

Na jahodové pyré najemno rozmixujeme jahody s cukrem a dejte stranou.

Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.

Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.

Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt. Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí jahodová zmrzlina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí jahodová zmrzlina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí jahodová zmrzlina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí jahodová zmrzlina


×