Domácí jahodová zmrzlina recept
Léto si bez osvěžující zmrzliny umí představit jen málokdo. Připravte si báječnou zmrzlinu sami doma. Její obrovskou výhodou je, že přesně víte jaké složení zmrzlina bude mít a tak se vyhnete “éčkům”. Nebojte se experimentovat. Přinášíme recept na nejlepší jahodovou zmrzlinu, kterou jste kdy jedli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce + 2 žloutky navíc
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g krupicového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání
- jahody na ozdobu
- Na jahodové pyré:
- 750 g jahod, odstopkovaných
- 2 lžíce moučkového cukru
Způsob přípravy
Na jahodové pyré najemno rozmixujeme jahody s cukrem a dejte stranou.
Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.
Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.
Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt. Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.