Ořechové rohlíčky recept
Ořechové rohlíčky jsou jen zdánlivě podobné rohlíčkům vanilkovým. Hlavní přísada, což jsou ořechy jim totiž dodá zcela jinou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g strouhaných vlašských ořechů
- 250 g cukru krupice
- 4 vejce
- 1 lžíce kakaového prášku
- rostlinný olej
- moučkový cukr
Způsob přípravy
Cukr s vaječnými bílky vyšleháme v páře do zhoustnutí. Pak už nasucho šleháme dál, až hmota úplně zchladne. Mezitím si předehřejeme troubu na 150 stupňů.
Do vyšlehané chladné hmoty postupně zamícháme nastrouhané ořechy a kakao. Na pracovní ploše vysypané trochou moučkového cukru z hmoty uválíme váleček. Nakrájíme ho na kousky asi 2,5 cm dlouhé. Z nich pak vytvoříme rohlíčky, které ještě obalíme ve zbývajících nastrouhaných oříšcích.
Připravené cukroví naskládáme na olejem vymazaný plech a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě. Rohlíčky nejprve trochu nabydou a zůstanou měkké, proto je pak ještě dopečeme (dosušíme), při nízké teplotě (cca 80 stupňů), asi 12 minut.