Dýňové lívanečky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařeninu nebo kompotové ovoce.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku podmáslí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mletého nového koření
  • sůl


Způsob přípravy

Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařeninu nebo kompotové ovoce. Připravíme si dýňové pyré. Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Ty pak vaříme v páře asi čtvrt hodiny. Uvařenou dýni rozmixujeme a pyré necháme vychladnout. V míse vyšleháme vychladlé pyré, olej, vejce a podmáslí.

V jiné míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, mleté nové koření, zázvor a trochu osolíme. Do vyšlehaného pyré postupně přisypeme směs s moukou a kořením a opatrně promícháme. Lívance z hotového těsta smažíme dozlatova na teflonové pánvi po obou stranách.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové lívanečky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové lívanečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové lívanečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové lívanečky

Kde najít informace



×