Dýňové brownies bez lepku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí12 porcí

Skvělý podzimní dezert v bezlepkové variantě. S dýní hokkaido se velmi snadno pracuje a tato zelenina je ideální pro chladnější období, protože organismus zahřívá a posiluje imunitu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g pyré z dýně Hokkaido
  • 100 g másla
  • 80 g kakaa
  • 2 vejce
  • 3 lžíce javorového sirupu (popř. 4 lžíce třtinového cukru)
  • 50 g kvalitní čokolády
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • špetka soli


Způsob přípravy

Dýni pečlivě omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme z ní jádra. Hokkaido není třeba loupat. Dužinu i se slupkou nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme do měkka. Jakmile bude měkká, vodu slijeme a dýni rozmixujeme.

V míse smícháme vejce, sirup a ušleháme je do pěny. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, dýňové pyré a nakonec kakao, prášek do pečiva, špetku soli a nalámanou čokoládu.

Vypracujeme hutnější těsto, které uložíme do vymazané a moukou vysypané hranaté zapékací formy, o rozměrech 24x24 cm. Těsto lze péct také na plechu vyloženým pečícím papírem.

Troubu předehřejeme na 180°C a brownies pečeme 20 - 25 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové brownies bez lepku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové brownies bez lepku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové brownies bez lepku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové brownies bez lepku

Kde najít informace



×