Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem recept
Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem jsou jemné a zároveň pikantní. Podáváme je horké, posypané strouhaným parmezánem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- omáčka:
- 1 1/2 hrnku dýňového pyré
- 1 lžička sušené bazalky
- 2 stroužky česneku
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku smetany
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 1 hrnek sušených rajčat v oleji
- 1 hrnek rajčatového pyré
- špetka skořice
- 3 nasekané listy šalvěje
- sůl
- mletý černý pepř
- těstoviny:
- 250 g špaget
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička chilli koření
- strouhaný parmezán na posypání
Způsob přípravy
Špagety s dýňovou omáčkou a česnekem jsou jemné a zároveň pikantní. Podáváme je horké, posypané strouhaným parmezánem. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a a promícháme se sušeným česnekem a s kořením chilli. Zvlášť si připravíme dýňovou omáčku. V kastrole prohřejeme na oleji nakrájená sušená rajčata, přidáme šalvěj, česnek a cibuli a vše podusíme do změknutí cibule.
Nyní přidáme skořici, bazalku, kuřecí vývar,rajčatové a dýňové pyré a dusíme dalších 15 minut. Je-li omáčka příliš hustá, přidáme vývar nebo vodu. Po patnácti minutách omáčku nalijeme do mixéru a umixujeme do hladkého krému. Dochutíme ji solí a pepřem. Nakonec smícháme špagety s omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.