Plněné žampiony portobello recept
Plněné žampiony portobello zapečené na plechu v troubě jsou výtečné. Taková chuťovka pro mlsouny, nebo jako předkrm?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 žampionů portobello
- 100 g anglické slaniny
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- oregano
- zelené bylinky
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a trochu hlavičku vydlabeme. Nožičky a vydlabanou směs nasekáme nadrobno.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přidáme na jemno nakrájenou anglickou slaninu, žampionovou směs, špetku soli a koření. Za stálého míchání vše krátce podusíme.
Hlavičky žampionů naplníme osmaženou směsí a navrch přidáme kopičku strouhaného sýra. Připravené žampiony naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 až 10 minut dozlatova. Ještě horké je posypeme nasekanou petrželkou, nebo koprem.