Hamburger Gino recept
Hamburger Gino připravený z mletého hovězího masa je vynikající pro svou skvěle kořeněnou chuť. Jestli si k němu dáme ještě hranolky, je už čistě na nás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 žemle na hamburger
- 675 g mletého hovězího masa
- 1 nastrouhaná cibule
- 125 ml chilli omáčky nebo kečupu
- 1 nakrájená mrkev
- 3 tlusté plátky slaniny pancetta
- 2 lžíce sladké uzené papriky
- 2 hrnky rajčatového pyré
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 nakrájená červená paprika
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 nakrájený celerový stonek
- špetka cayenského pepře
- pár snítek tymiánu
- špetka mletého pepře Jalapeno
- 125 g strouhaného parmezánu
- 1/2 hrnku sýra Pecorino - na zdobení
- nasekaná pažitka - pro zdobení
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Hamburger Gino připravený z mletého hovězího masa je vynikající pro svou skvěle kořeněnou chuť. Jestli si k němu dáme ještě hranolky, je už čistě na nás. Na pánev nalijeme olej a mleté maso na něm opékáme přibližně 5 minut.Pak přidáme namletou cibulku, nakrájenou papriku, celer, mrkev, slaninu a utřený česnek. Směs osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, rajčatové pyré, parmezán, cukr a kečup nebo chilli omáčku.
Dále přidáme vinný ocet, pepř Jalapeno, cayenský pepř, nadrobno nakrájený tymián a worcestrovou omáčku. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut, pak ochutnáme a případně dokořeníme. Nakonec přidáme nasekanou zelenou pažitku. Hamburgerové žemle rozpečeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě, rozřízneme je a naplníme hotovou masovou směsí kterou posypeme strouhaným sýrem Pecorino.