Broskvové koblihy z podmáslí recept
Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 1/4 hrnku podmáslí
- 1 hrnek oloupaných a nakrájených broskví
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 hrnek cukru krystal
- 3 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čínské směsi pěti koření
- 8 lžic nesoleného másla
- 1 lžička jedlé sody
- rostlinný olej na vymazání formiček
- 1 1/2 hrnku broskvového nektaru (svařený na 1/4 hrnku)
- poleva:
- 1 lžíce podmáslí
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnek broskvového nektaru (svařený na 1/4 hrnku)
Způsob přípravy
Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině. Troubu předehřejeme na 22O stupňů.Vaříme v kastrůlku broskvový nektar tak dlouho. Až se jeho objem sníží na 1/4 hrnku. Stejně tak si připravíme i broskvový nektar na polevu. Hustý nektar necháme zchladnout. Ve velké míse ušleháme máslo a cukr do pěny. Pak po jednom přidáme vejce a také je důkladně zašleháme. V mixéru rozmixujeme broskvový nektar s oloupanými a nakrájenými broskvemi do pyré. Přidáme podmáslí a vše šleháním spojíme. Nyní pyré přidáme do směsi másla a cukru a umícháme ze všeho hladký krém. V jiné míse smícháme prášek do pečiva, čínské koření, jedlou sodu, sůl a mouku.
Nyní sypkou směs přidáme k ušlehanému krému a uhněteme těsto. Formičky na koblihy vymažeme olejem a naplníme je těstem do dvou třetin. V předehřáté troubě koblihy pečeme asi 8 až 9 minut. Pak je necháme stát ještě 10 minut, po této době koblihy vyklopíme z formiček a necháme úplně vychladnout. 2 lžíce broskvového nektaru šleháme s moučkovým cukrem a podmáslím do husté polevy. Podle potřeby můžeme přidat broskvový nektar, abychom dosáhli správné konzistence. Vychladlé koblihy naskládáme na plech , polijeme polevou a necháme ji na koblihách ztuhnout v chladnu.