Hrachová polévka se zeleninou recept
Tato varianta hráškové polévky je tentokrát se zeleninou, která do jídla dodá ještě víc vitaminů a zdravých látek. Recept na polévku, která se jmenuje hrachová a který najdete právě tady, jsme vzali ze staré kuchařské knihy, tak vám snad bude chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg suchého hrachu
- 1 1/2 litru vody
- 8 dkg různé kořenové zeleniny
- 2 dkg rýže
- 10 dkg brambor
- 3 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 3 dkg cibule
- lžička červené papriky
- mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Suchý hrách opereme a na noc namočíme do studené vody. Vaříme jej ve vodě, v níž byl namočen.
K poloměkkému hrachu přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a vaříme. Potom přidáme přebranou, omytou rýži, oloupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme.
Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme mletý pepř, nastrouhanou cibuli, červenou papriku, zamícháme a vaříme, až je všechno měkké.