Piškotové řezy s pudinkovým krémem recept
Piškotové řezy s pudinkovým krémem můžeme ozdobit našlehanou smetanou a kouskem čerstvého ovoce. Je to slavnostní a lehký moučník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- poleva:
- 3 lžíce kakaa
- 180 g cukru moučka
- 100 g másla
- krém:
- 3 pudinky(vanilkový, banánový )
- 1 l polotučného mléka
- 2 lžíce cukru moučka
- 150 g másla
- piškot:
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 160 ml rostlinného oleje
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si těsto na piškot. Ve šlehači ušleháme mouku s cukrem a pak postupně přidáváme olej a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Ušleháme hladké těsto.
Nízký pekáč vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. Hotové těsto do něj nalijeme a v předehřáté troubě pečeme piškot 15 až 20 minut až zrůžoví.
Mezitím si připravíme krém. V litru mléka uvaříme pudink a nakonec do něj přidáme i máslo a cukr. Krém rovnoměrně rozetřeme na piškot.
V horké lázni rozpustíme máslo, přidáme kakao, cukr a vše důkladně promícháme. Hotovou polevu nalijeme na pudink a moučník necháme alespoň 4 hodiny chladit v ledničce. Po této době ho nakrájíme na řezy a můžeme podávat třeba ke kávě.