Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Nevolnost a zvracení v těhotenství? Máme pro vás několik rad, jak se cítit lépe!
Krásné očekávání?Těhotenství probíhá u každé ženy jinak. Dokonce se dá říci, že každé očekávání je jiné – i u jedné ženy ...
Pár triků, jak se zasytit a zároveň nepřežrat
I když to tak nevypadá, tak jídlo není věda. Jedním z užitečných pravidel, podle kterých řídit svoje stravování, představ...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Jak na pěstování rajčat a co všechno se z nich dá připravit?
Už naše maminky, babičky i prababičky si sami pěstovaly rajčata a jiné odrůdy zeleniny a tento trend se naštěstí drží dod...
Úklid ledničky – postup a praktické rady
Zabraňte rychlému kažení potravin a šíření bakterií. Nezanedbávejte údržbu všech míst, kde potraviny uchováváte. I každá ...
Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky je snadná a rychle hotová. V sezóně cuket tento recept rozhodně vyzkoušejte. Určitě nebudet...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Jak na domácí ochucené máslo
Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...
Jak na dušenou zeleninu
Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen začátečníkům v kuchyni a t...
Kukuřičné nočky bez lepku
Kukuřičné nočky bez lepku se nám budou výborně hodit jako zavářka do masových vývarů nebo zeleninových polévek. Z kukuřič...
Grilovaná zelenina s náplní
K létu patří grilování. Nejen maso lze grilovat. Poslední dobou je stále oblíbenější grilovaná zelenina. Výborná náplň sk...
Domácí meduňkový sirup
Domácí meduňkový sirup je výborný na kašel. A také se nám po něm bude lépe usínat....
Také vám doma zůstává spousta starého pečiva?
Také vám doma zůstává spousta starého pečiva?Z obavy, že večer nebudete mít co jíst se pro jistotu stavíte do pekárny, kd...
Horoskop na týden 2.7.-8.7.2018
Začínají prázdniny a s nimi slunečná doba dovolených a nových zážitků. A jaké zážitky vám připraví první červencový týd...
Raffaello kuličky
Raffaello miluje snad každý. Už málo lidí však ví, že se dá připravit i z pohodlí domova, a to za pár korun. Že jste o to...
Kuře Tandoori
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční recept na pečené kuře. Kuře...
Pórková omeleta
Pórková omeleta je lehká a nadýchaná. S čerstvým pečivem, nebo ještě lépe, se zeleninovým salátem vám bude chutnat....
Příprava domácí ovocné zmrzliny
K létu prostě patří zmrzlina a čerstvé ovoce. Každý, kdo má zahrádku, jistě potvrdí, že navzdory letošnímu suchu je úroda...
Jak nahradit jednorázová plastová brčka
Dnešní doba je dobou plastovou. Naše planeta je až příliš zahlcena plasty, které mají vlastní kontejner zářící mírumilovn...
RAW jahodový dort
Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a ...
Vídeňský bramborový salát
Tento odlehčený bramborový salát je velmi jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na slavnostní vánoční tabuli tak k ...
Čočka na husto
Kdo chce svůj jídelníček odlehčit od masa, jsou pro něj luštěniny díky vysokému obsahu bílkovin skvělou alternativou. Čoč...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Náplň do vosích hnízd s vaječným koňakem
Náplň do vosích hnízd s vaječným koňakem nebude tak tekutá když do ní přidáme máslo, a lépe se s ní bude pracovat. ...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Zmrzlinové sendviče
Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. ...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Vepřový ořech
Vepřový ořech je kvalitní a jemné maso z vepřové kýty. Protože se snadno vysuší, je lépe ho připravovat s omáčkou. Třeba...
Cibulová marmeláda
Marmeláda z cibule? Nenechte se zmást! Cibule povařená s vínem a balzamikovým octem skvěle chutná například jako příloha ...
Domácí majonéza
Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složité...
Salát s rukolou, jahodami a ovčím sýrem
Jíst sezónně se vyplatí finančně, ale člověk udělá i něco dobrého pro své zdraví. Jahody jsou sice v zimě krásné zpestřen...
Citronová bábovka
Citronová bábovka je velmi jednoduchá. A navíc krásně voní a ještě lépe chutná. Svěží a lehký letní moučník....
Těsto na francouzské palačinky crépes
Palačinky jsou velmi oblíbený pokrm nejen u nás, ale také ve Francii, kde se tenké placky podávají se slanou nebo sladkou...
Kmínová polévka
Tento recept na kmínovou polévku je lepší dělat na tuku, protože potom lépe voní a chutná. Kmínová polévka představuje ry...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Třené těsto
Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také do...
Odpalované těsto
Výroba odpalovaného těsta není úplně snadná, ale dezerty z něj vyrobené jsou nebesky dobré. Odpalované těsto se hodí k př...
Rebarborový závin
Nakyslá chuť rebarbory se skvěle hodí jako náplň do závinu. A tak na jaře, kdy je sezóna této zeleniny, můžete do oblíben...
Citronový sorbet
Na sorbetu je dobré to, že neobsahuje smetanu, takže si na něm mohou bez obav pochutnat i lidé, kterým mléko nedělá dobře...
Domácí exotická zmrzlina
Letní osvěžení? Zaručeně zmrzlina! Doma vyrobená zmrzlina chutná nejlépe, protože si můžete ohlídat jaké ingredience pro ...
Bramborový chléb
Když do těsta na chléb přidáte brambory, získá tím pečivo nejen lepší chuť , ale také hutnost. Bramborový chléb je opravd...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Lépe! recepty