Sdílet:

Holandský řízek recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Holandský řízek bude nejlepší s bramborovou kaší. Ale vlastně brambory jakkoliv upravené budou dobrou volbou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g ementálu
  • 500 g kuřecích prsou
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Maso umeleme nahrubo, ementál nastrouháme. V míse smícháme maso s mlékem, špetkou soli a pepře. Nakonec přidáme strouhaný sýr a důkladně promícháme.

Ze směsi vytvoříme větší karbanátky a obalíme je mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec i ve strouhance.

Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a holandské řízky na něm zvolna smažíme. po každé straně 3 až 5 minut podle velikosti.

Hotové řízky odložíme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku. Před podáváním je uložíme do pekáče v teplé troubě a necháme odležet asi 10 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Holandský řízek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandský řízek

Kde najít informace



×