Holandský řízek recept
Holandský řízek bude nejlepší s bramborovou kaší. Ale vlastně brambory jakkoliv upravené budou dobrou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g ementálu
- 500 g kuřecích prsou
- 50 ml mléka
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso umeleme nahrubo, ementál nastrouháme. V míse smícháme maso s mlékem, špetkou soli a pepře. Nakonec přidáme strouhaný sýr a důkladně promícháme.
Ze směsi vytvoříme větší karbanátky a obalíme je mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec i ve strouhance.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a holandské řízky na něm zvolna smažíme. po každé straně 3 až 5 minut podle velikosti.
Hotové řízky odložíme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku. Před podáváním je uložíme do pekáče v teplé troubě a necháme odležet asi 10 minut.