Vídeňský bramborový salát recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Tento odlehčený bramborový salát je velmi jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na slavnostní vánoční tabuli tak k normálnímu jídlu. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500g brambory (varný typ A)
  • 200ml zeleninový vývar
  • 1ks šalotka
  • 1 lžíce vinného octa
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1hrst pažitky
  • sůl
  • černý pepř


Způsob přípravy

Brambory uvařte ve slupce. Průběh vaření dobře hlídejte – brambory by neměly být rozvařené.

Pažitku nasekejte nadrobno. Díky pažitce je salát osvěžují a vypadá krásně čerstvě. Cibuli nakrájejte na kolečka. Místo obyčejné bílé jsme použili fialovou, která je jemnější. Cibuli zalijte lžící vinného octa. Nejlepší je estragonový, ale můžete použít i obyčejný hnědý.

Směs osolte a pořádně promíchejte. Tyto přípravné práce zkuste zvládnout co nejdříve, abyste mohli zpracovat brambory ještě zatepla.

Uvařené brambory oloupejte a ještě horké je nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm. Nebojte se a zpracujte ještě horké brambory. Čím dříve je zpracujete a zalijete vývarem, tím lépe jej vstřebají.

Brambory rychle promíchejte s olejem, šalotkou a vývarem. Množství vývaru je závislé na množství škrobu obsaženém v bramborách. Vývar tedy přidávejte postupně.

Nakonec přidejte nasekanou pažitku, salát osolte a přidejte pepř. Čím kvalitnější ingredience použijete, tím lepší bude výsledek.

Salát podávejte ještě vlažný. Pokud jej ale rychle uschováte do lednice a sníte až následující den, bude ještě lepší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vídeňský bramborový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vídeňský bramborový salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vídeňský bramborový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vídeňský bramborový salát

Kde najít informace



×