RAW jahodový dort recept
Jahodová sezóna přeje zdravým dezertům. Připravte si zdravý RAW dort a užijte si pocit štěstí ze sladkého trochu jinak a přitom dodejte svému tělu spoustu potřebných živin. Na přípravu tohoto dezertu je dobré mít opravdu kvalitní mixér, který zvládne rozmixovat ořechy. Namočte si ořechy přes noc a budou se vám lépe mixovat. Před nalitím krému na korpus do formy naházejte několik čerstvých jahod, které na řezu vykouzlí krásný efekt.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Forma o velikosti 22cm
- Korpus:
- 1 šálek (250ml) mandlí (namočte je přes noc)
- 4 lžíce datlové pasty (nebo namočené přecezené datle)
- Krém:
- 500g čerstvých jahod
- 1 zralé mango
- 180 - 200ml kokosového oleje
Způsob přípravy
Na korpus rozmixujte ořechy a datle dohromady dokud nevznikne tuhá lepivá hmota. Mixujte tak dlouho, dokud ořechy nepustí olej a směs se díky tomu nespojí.
Mandle s datlemi následně ručně spojíte v těsto a natvarujete do formy.
Na krém si rozpusťte kokosový olej a spolu s ovocem rozmixujte dohladka.
Krém nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici nebo i v mrazáku. Před nalitím krému přidejte do formy čerstvé kusy jahod.
Servírujte zdobené čerstvými jahodami, mátou. Kreativita je jen na vás.