Domácí exotická zmrzlina recept
Letní osvěžení? Zaručeně zmrzlina! Doma vyrobená zmrzlina chutná nejlépe, protože si můžete ohlídat jaké ingredience pro její výrobu použijete. Populární je zmrzlina ze sezónního ovoce, ale proč nevyzkoušet i trochu exotiky a nesáhnout například po mangu a ananasu. K výrobě této zmrzliny není třeba žádný speciální přístroj. Vystačíte si s mixérem, ručním šlehačem a nanukovými formičkami. Ovoce zvolte zralé, s nímž se lépe pracuje a má sladší, výraznější chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ananas
- 1 mango
- 1 - 2 smetany ke šlehání (dle množství ovoce)
- med
Způsob přípravy
Ovoce očistíme a nakrájíme na kousky. Nemusí být příliš malé, protože mixér si s nimi poradí a zbytečně by z nich vytékala šťáva.
Nakrájené ovoce nasypeme do mixéru a rozmixujeme do hladké konzistence. Dle potřeby základ dosladíme medem a opět promixujeme. Pokud bude ovoce dost sladké samo o sobě, lze med vynechat.
V čisté misce vyšleháme smetanu ke šlehání do tuha a postupně ji budeme přimíchávat k ovocné dřeni.
Směsí plníme nanukové formičky, které uložíme ztuhnout do mrazáku. Po pár hodinách budou ovocné nanuky připraveny ke konzumaci.