Sdílet:

Domácí majonéza recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složitého a věřte, že chutnat bude lépe než ta kupovaná.
(celý recept)

Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složitého a věřte, že chutnat bude lépe než ta kupovaná. ...

Ingredience receptu

  • 2 žloutky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 250 ml oleje
  • sůl
  • pepř
  • špetka kajenského pepře


Způsob přípravy

Vejce by měla mít pokojovou teplotu, než s nimi začneme pracovat. A vlastně to samé platí i pro zbytek ingrediencí. Žloutky vyklepneme do misky a utřeme je do hladka s octem, solí, hořčicí a pepřem. Směs pěkně prošleháváme a postupně k ní přiléváme olej.

Když se suroviny propojí, přikryjeme misku potravinovou fólií, uložíme do lednice a nejlépe do druhého dne spotřebujeme.

Pro změnu lze do hotové majonézy lze přimíchat třeba tvaroh a čerstvé nasekané bylinky nebo ji naředit nálevem z okurek a přidat zakysanou smetanu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí majonéza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí majonéza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí majonéza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí majonéza


×