Sdílet:

Sekaná ve slanině recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g plátků anglické slaniny
  • 500 g hovězího masa
  • 500 g vepřového masa
  • 3 kousky staršího pečiva
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 1 zelená jarní cibulka
  • špetka majoránky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mléko
  • zelená petrželová nať
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso umeleme a promícháme. Pečivo nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. V míse smícháme mleté maso s vejci, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, navlhčené pečivo, majoránku, utřený česnek, nadrobno nasekanou nať, špetku soli a pepře, a vše důkladně promícháme.

Mokrýma rukama z těsta vytvoříme šišku a celou ji obalíme plátky slaniny. Pekáč vymažeme olejem, položíme do něj připravenou sekanou, podlijeme ji trochou vody a v předehřáté troubě zvolna upečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sekaná ve slanině recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sekaná ve slanině.
Nebo hledejte podobné podle části názvu sekaná slanině .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sekaná ve slanině

Kde najít informace



×