Sekaná ve slanině recept
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g plátků anglické slaniny
- 500 g hovězího masa
- 500 g vepřového masa
- 3 kousky staršího pečiva
- 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- 1 zelená jarní cibulka
- špetka majoránky
- sůl
- mletý černý pepř
- mléko
- zelená petrželová nať
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso umeleme a promícháme. Pečivo nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. V míse smícháme mleté maso s vejci, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, navlhčené pečivo, majoránku, utřený česnek, nadrobno nasekanou nať, špetku soli a pepře, a vše důkladně promícháme.
Mokrýma rukama z těsta vytvoříme šišku a celou ji obalíme plátky slaniny. Pekáč vymažeme olejem, položíme do něj připravenou sekanou, podlijeme ji trochou vody a v předehřáté troubě zvolna upečeme dozlatova.