Sdílet:

Třené těsto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také dortové korpusy. Pro přípravu třeného těsta je třeba, aby měly suroviny pokojovou teploty, čímž zaručíme, že se lépe spojí. Těsto by přitom mělo být tak akorát - tedy ani příliš řídké, ani příliš hutné. Správně připravené třené těsto poznáte tak, že nestéká ze lžíce, ale lehce odpadává. Dle chuti ho lze dochutit například rumem, citronovou kůrou, instantní kávou, strouhaným kokosem nebo kakaem.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g másla
  • 170 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 200 - 250 g polohrubé mouky
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy


Způsob přípravy

Moučkový cukr i mouku zvlášť prosejeme do oddělených nádob. Do mísy dáme změklé máslo, přidáme dvě třetiny moučkového cukru, vanilkový cukr a suroviny třeme tak dlouho, dokud se nevytvoří pěna.

Z vajec oddělíme žloutky, které postupně přidáváme do základu těsta a našleháme je metličkou. Z bílků ušleháme sníh, přidáme k němu zbylý moučkový cukr a došleháme ho dohusta.

Do základu těsta postupně přisypeme prosátou mouku, jemně do něj vmícháme ušlehaný sníh s moučkovým cukrem a těsto opatrně promícháme.

Formu na pečení vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní těsto, které pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 - 50 minut, dle výšky moučníku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Třené těsto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Třené těsto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu třené těsto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Třené těsto

Kde najít informace



×