Jahodový sirup recept
Omyté a stonků zbavené jahody omyjeme ve vlažné vodě. Poté je v míse rozmačkáme.
Ingredience receptu
- 2 kg jahod
- 120 - 140 g cukru krupice
- 150 ml vody
Způsob přípravy
Omyté a stonků zbavené jahody omyjeme ve vlažné vodě. Poté je v míse rozmačkáme. Mísu vložíme do vodní lázně a takto asi hodinu jahodovou šťávu prohříváme. Když je hotovo, tak jahody procedíme skrz plátýnko. Odměříme si šťávu a do každého půl litru dáme 400g cukru. Takto nalijeme do hrnce a dáváme vařit a to za stálého míchání, po dobu 5 minut maximálně.
Kdybychom ji vařili déle, tak by nám začala gelovatět. Hotový sirup naléváme do předehřátých láhví. Uzavřete je a nechte vychladnout. Můžeme dát skladovat a to až po dobu 6 měsíců.