Citronová bábovka recept
Citronová bábovka je velmi jednoduchá. A navíc krásně voní a ještě lépe chutná. Svěží a lehký letní moučník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 citron
- 0,5 hrnku rostlinného oleje
- cukr moučka na zdobení
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse utřeme vejce s cukrem, pak postupně za stálého šlehání přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Nakonec do těsta přidáme olej, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový extrakt a vše dobře promícháme.
Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vyspané formy na bábovku a v předehřáté troubě pečeme 35 až 50 minut. Zapíchnutím špejle zjistíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji z formy a necháme vychladnout.
Bábovku před krájením posypeme moučkovým cukrem.