Trhané vepřové maso z pomalého hrnce
...v potravinách a má i své praktické stránky. Do pomalého hrnce stačí naskládat jednotlivé ingredience,...
Pečený roastbeef
...kůrkou a růžovým polosyrovým středem. Teplý roastbeef je v anglosaských zemích obvyklou součástí...
Nepostradatelné kuchyňské nádobí – hrnce, pánve, kastroly
...výrobce, velikost nádobí a materiál. Jednotlivé hrnce se liší, a tak vám přinášíme krátký přehled ... základních druhů hrnců a jejich materiálů. Hrnce obecně Zeptejte se svých rodičů nebo prarodičů,...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
...je vložit maso, kosti, zeleninu a koření do pomalého hrnce. Ten drží konstantní teplotu, není ho třeba ... 4,5 l vody Postup: Kosti opláchneme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přilijeme ocet,...
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Hovězí roštěná
...lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se maso předem lehce osmahne na oleji, ... pak se vloží do olejem vymazaného hrnce a na vyšší stupeň \"pomalí\" 4 - 5 hodin. Ať...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
...několik chodů. Známé tradiční anglické jídlo je „roastbeef“ - marinované a pečené hovězí maso, nebo „jacket...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
...oceníte během dlouhé zimy a jako každý rok během pomalého nástupu jara. Zelenina sušená na slunci Sušená...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
...když vše naházíte například do klasického neboli pomalého hrnce. Za druhé, pečení guláše v troubě po dobu...
Hovězí vývar
...velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na ... dolít vodou, vždy přidáváme vodu vroucí. Během pomalého vaření sbíráme z povrchu polévky pěnu, aby vývar...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
...Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce spolu s tymiánem, celerem, mrkví, cibulí, ... vložíme do sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v lednici 24 hodin. Během...
Domácí hummus versus hummus kupovaný. Hádejte, jak to dopadlo...
...cizrnu ještě uvařit. Postačí dvě až tři hodiny pomalého varu. Cizrnu nevařte zprudka, měla by jenom...
Oči se také musí najíst. Postará se o to stylové a funkční nádobí a 4home sleva
...aby vaše hrnce co možná nejlépe vedly teplo? Pak vsaďte na ty ... kovového pachu. Bez problémů je možné takovéto hrnce dát i do elektrické trouby vyhřáté na 250 °C....
Italská polévka s klobásou
...změkly. Druhý den fazole scedíme a vložíme do hrnce s 1,5 litry vody. Najemno nakrájíme cibuli. ... opláchneme. Připravenou zeleninu přidáme do hrnce. Polévku v hrnci pomalu přivedeme k varu. ... jí. Vrátíme rozmixovanou část polévky zpět do hrnce, a tím polévku zahustíme. Uvařenou mrkev s ... Klobásu s cibulkou a s minimem oleje dáme do hrnce s polévkou. Polévku ječtě cca 5 minut povaříme...
Vývar z králíka
Dopřejte si vývar z králíka se spoustou zeleniny. Chuťově výrazná polévka je ideální na nedělní rodinný oběd....
Domácí kečup bez zavařování
Domácí kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme jistotu, že v něm nejsou žádné nežádoucí příměsi....
3 tipy na bleskové obědy a večeře
...bleskové pokrmy. Těstoviny se sýrem z jednoho hrnce Tahle kombinace se asi nikdy neomrzí! Těstoviny ... oříšku (lze vynechat) Postup: do většího hrnce nalijeme mléko, smetanu a přivedeme je k varu. Do ... a vše za občasného míchání 10 minut povaříme. Do hrnce nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a těstoviny ... protlačovat přes síto na halušky do velkého hrnce s vroucí vodou. Špecle krátce povaříme, vyndáme a...
Dokonalé vaření s remoskou
...elektrickou či plynovou deskou, pomalé hrnce, tlakové hrnce, rýžovary, multifunkční hrnce, ... parní hrnce, toustovače, topinkovače, elektrické grily,...
Jednoduché těstoviny podle Marthy Stewartové
...je recept na jednoduché těstoviny z jednoho hrnce trochu divný. Podstata totiž vězí v tom, že ... večeře poslouží výborně. Těstoviny z jednoho hrnce se dají ještě kombinovat s mnoha různými ... pochutnat. Jednoduché těstoviny z jednoho hrnce ale skrývají jednu nevýhodu. Tím jsou ve výsledku ... Tuto nevýhodu receptu na těstoviny z jednoho hrnce ale spolehlivě vyvažují výhody. Maximálně omezíte...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Řecké dušené hovězí
...ze všech stran dohněda. Opečené kousky vyjmeme z hrnce. Do hrnce nyní přidáme pórek, cibuli ... stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky vody, sůl,...
Jak uvařit brambory
...konvice, mezitím nalijeme nějakou vodu do hrnce, zapneme plotnu a nahřejeme hrnec. Poté co se nám ... dovařila voda v konvici, nalijeme vodu do hrnce, přikryjeme pokličku a počkáme, až se voda začne ... Poté, co voda začala vařit, vhodíme brambory do hrnce a přikryjeme pokličkou. Přibližně počkáme 15-20...
Letní úvahy nad zavařováním
...jsou kleště na vytažení horkých sklenic z hrnce. Nejsou nezbytné, ale dost nám práci usnadní. ... dnem vzhůru. Horké sklenice vytažené z hrnce nikdy příliš prudce neochlazujeme. Po vychladnutí...
Havajský hovězí guláš
...sůl. Mletý pepř a rajský protlak také přidáme do hrnce a vše důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme ... dohněda po všech stranách. Pak ho přemístíme do hrnce s rajčaty. Na pánvi, kde jsme opekli maso, ... cibuli a celer. Jakmile změknou, přidáme je do hrnce k masu. Směs v hrnci doplníme vodou, je-li...
Hovězí líčka na víně
...a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova. Pak k ní ... k varu. Vaříme asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme opečená líčka a hovězí vývar, přiklopíme ... hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme přes síto a podle chuti...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Domácí kečup
...radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár...
Kuřecí rizoto se zeleninou
Kuřecí rizoto se zeleninou je oblíbené jídlo pro svou jednoduchost....
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží je velmi lahodné jídlo. Zvládne ho každý začátečník....
Kuřecí vývar s kapustičkami a rýží
Kuřecí vývar s kapustičkami a rýží je skvělá jednoduchá polévka. ...
Květáková curry polévka
Užijte si letošní květákovou sezónu a připravte si doma tuto jednoduchou curry polévku, která vás příjemně zahřeje....
Hovězí na žampionech
Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná ...
Celerová pomazánka
Pomazánka s celerem vyniká výraznou chutí a zamiluje si ji každý, kdo je příznivcem této nenápadné, ale tělu velmi prospě...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Řecká citronová polévka
Skvělá polévka pokud se chcete prohřát zevnitř a nastartovat svůj metabolismus. Vyzkoušejte tento skvělý recept na polévk...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Mexická polévka
Tahle polévka krásně zasytí, a proto ji lze podávat jako hlavní chod. Koriandr, uzené kuřecí maso, fazole, tortilla i čed...
Domácí hruškový pudink
Práškový pudink ze sáčku je sice jistota, ale ten doma připravený, má přidanou hodnotu navíc. Když je přebytek sezónního ...
Hruškové chutney
Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...
Zeleninový vývar
Vývary ať už z masa či ze zeleniny by měly tvořit základ jídelníčku, protože dodají tělu energii i ho patřičně zahřejí. D...
Šumavská zelňačka
Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze napřík...
Bramborová kaše
Tato příloha se hodí nejen k masu, ale když se nedojí, dají se z ní vyrobit například skvělé placky nebo noky. Bramborová...
Rajčatová omáčka sugo
Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...
Jahodový sirup
Sirup ze zralých jahod chutná výtečně a můžeme z něj připravit řadu skvělých nápojů, i alkoholických. Sirupem můžeme doch...
Lemon curd - citronový krém
Je něco mezi marmeládou a pomazánkou, má máslovou konzistenci, je sladký, ale zároveň osvěžující. Lemon curd, neboli citr...
Makarony se sýrem
...velkou zapékací mísu a vymažeme ji máslem. Do hrnce s makarony přidáme mléko, česnek, bobkový list, ... a mouky. Nyní přidáme k jíšce trochu mléka z hrnce a rozšleháme aby se nevytvořily hrudky. Mícháme a ... hladká omáčka. Dochutíme pepřem a solí. Z hrnce s makarony odstraníme bobkový list a tymián a...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Roastbeef z pomalého hrnce recepty