Hovězí na žampionech recept
Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná volba.
Ingredience receptu
- 800 g předního hovězího masa
- 150 g žampionů
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 500 ml červeného vína
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- 1 bobkový list
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidáme i na kostky nakrájené hovězí maso. Maso za stálého míchání opečeme ze všech stran.
Pak do hrnce nalijeme víno, přidáme bobkový list, špetku pepře, špetku soli a vše pod pokličkou dusíme do měkka.
Po změknutí masa do hrnce přidáme na plátky nakrájené žampiony a vše znovu podusíme, až houby změknou. Podle potřeby můžeme dolít vodou. Nakonec vyndáme z hrnce bobkový list a omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě. Už jen krátce povaříme.