Francouzský recept na zapečený sýr recept

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr byl vyzrálý, tak jak ho mají Francouzi rádi. Sýr Brie je daleko dostupnější, cenově výhodnější, a pokud mu necháme dostatek času na vyzrání, směle nahradí originální původní velký kulatý sýr.

Tip: Pokrm je velice chutný, sytý, obsahuje sice brambory, ale přesto bude mít někdo pocit, že je třeba ještě něco zakousnout. Protože se jedná o pokrm z Francie, jako ideální se nabízí francouzská bagetka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g sýr Brie
  • 1 kg brambory
  • slanina
  • cibule
  • petrželka
  • olej


Způsob přípravy

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná půl centimetru.

Na kolečka nakrájíme také cibuli a slaninu na plátky.

Na pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu, dáme stranou a následně restujeme cibuli spolu s nakrájenými bramborami.

Zapékací mísu zlehka vymažeme olejem, na dno vsypeme opečené brambory s cibulí a na povrch klademe nakrájený sýr se slaninou a petrželkou.

Troubu nahřejeme na 210 stupňů a mísu přiklopíme poklicí, nebo překryjeme alobalem.

Zapékáme přibližně 25 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Francouzský recept na zapečený sýr recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzský na zapečený sýr.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzský zapečený sýr .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzský na zapečený sýr

Kde najít informace



×