Roastbeef rostbíf recept
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné.
V ideálních podmínkách je dobré připravit maso den před pečením.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1kg hovězí roštěné
- 2 lžíce portského vína
- 2 lžíce olivového oleje
- hrubozrnná hořčice
- mořská sůl
- mletý pepř
- tymián
Způsob přípravy
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit maso den před pečením. Maso očistíme a odblaníme. Připravené maso osolíme, opepříme, polijeme portským vínem, pomažeme 1 lžící hrubozrnné hořčice a posypemee tymiánovými lístky. Připravené maso dáme do sáčku a ideálně na alespoň 12 hodin necháme odpočívat v lednici.
Na pečení si maso vyndáme 3 hodiny před z lednice. Maso by mělo mít pokojovou teplotu. Připravíme si pánev a s rozpáleným olivovým olejem. Maso z prudka opečeme ze všech stran, dohromady zhruba 5 minut. Maso dáme do pekáče a vložíme do předehřáte trouby na 120°C. Pečeme 45-50 min. Hotové maso potřebuje asi 30 minut opdočívat. Kvalitní šťavnaté maso je připraveno. Dobrou chuť!