Domácí kečup recept
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat?
Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut vaříme. Odstavíme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 g sůl
- estragon
- 300 dkg pěkných rajských jablíček
- 100 ks nové koření
- 10 dkg cukr – krupice
- pepř – celý
- 2 dl ocet
- 1 kávová lžička paprika mletá – pálivá
Způsob přípravy
Rajská jablíčka si opláchneme a na prkénku rozkrájíme. Vaříme. V mixéru rozmixujeme a přes síto procedíme opět do hrnce. Povaříme do zhoustnutí.
Po necelých dvou hodinách, octový nálev zbavíme koření. Smícháme s rajčatovým pyré a přisypeme papriku. Osladíme a přisolíme. Zlehka povaříme.
Naběračkou nandáme do teplých lahví. Zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce. Doplníme vodu.
Zahřejeme na 85°C. A můžeme začít sterilizovat . Doba po kterou budeme sterilovat je asi dvacet minut. Opatrně kleštěmi vyndáme a necháme vychladnout