Sdílet:

Domácí kečup recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí12 porcí

Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat?
Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut vaříme. Odstavíme.



(celý recept)

Ingredience receptu

  • 30 g sůl
  • estragon
  • 300 dkg pěkných rajských jablíček
  • 100 ks nové koření
  • 10 dkg cukr – krupice
  • pepř – celý
  • 2 dl ocet
  • 1 kávová lžička paprika mletá – pálivá


Způsob přípravy

Rajská jablíčka si opláchneme a na prkénku rozkrájíme. Vaříme. V mixéru rozmixujeme a přes síto procedíme opět do hrnce. Povaříme do zhoustnutí.

Po necelých dvou hodinách, octový nálev zbavíme koření. Smícháme s rajčatovým pyré a přisypeme papriku. Osladíme a přisolíme. Zlehka povaříme.

Naběračkou nandáme do teplých lahví. Zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce. Doplníme vodu.

Zahřejeme na 85°C. A můžeme začít sterilizovat . Doba po kterou budeme sterilovat je asi dvacet minut. Opatrně kleštěmi vyndáme a necháme vychladnout


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí kečup recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí kečup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí kečup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí kečup

Kde najít informace



×