Sdílet:

Gulášová polévka recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Hustá polévka zahřeje a zasytí. Pojďme si udělat gulášovou polévku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 stroužky český česnek
  • černý pepř - mletý
  • 1 ks kuchyňská cibule
  • 2 ks brambory
  • sladká paprika - mletá
  • chilli - mleté
  • 150 g hovězí maso - přední
  • majoránka - sušená nebo čerstvá
  • sůl
  • řepkový olej
  • hladká mouka
  • voda
  • pečivo
  • petrželka na ozdobu
  • 1 ks rajčatový protlak


Způsob přípravy

Na prkénku si na malé kousky pokrájíme hovězí maso. Oškrábeme brambory a rozkrájíme je. Odložíme stranou. Do hrnce si zakápneme trochu řepkového oleje.

Na prkénku si rozkrájíme cibuli a přisypeme do hrnce. Orestujeme. Přisypeme maso. Restujeme. Okořeníme chilli. Přimícháme maličko hladké mouky a sladké papriky. Přilijeme vodu a přisypeme černý mletý pepř. Doladíme solí.

Maso musí být měkké, proto polévku vaříme zhruba kolem 60 minut.

Potom nandáme rozkrájené brambory a pokračujeme ve vaření. Dáme sušenou nebo čerstvou majoránku a vyklepneme rajčatový protlak.

Na závěr si zbavíme česnek slupky, stroužky utřeme a vhodíme do hrnce. Gulášovou polévku servírujeme ozdobenou petrželkou s oblíbeným pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Gulášová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Gulášová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu gulášová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Gulášová polévka
For Gastro 2022


×