Gulášová polévka recept
Hustá polévka zahřeje a zasytí. Pojďme si udělat gulášovou polévku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 stroužky český česnek
- černý pepř - mletý
- 1 ks kuchyňská cibule
- 2 ks brambory
- sladká paprika - mletá
- chilli - mleté
- 150 g hovězí maso - přední
- majoránka - sušená nebo čerstvá
- sůl
- řepkový olej
- hladká mouka
- voda
- pečivo
- petrželka na ozdobu
- 1 ks rajčatový protlak
Způsob přípravy
Na prkénku si na malé kousky pokrájíme hovězí maso. Oškrábeme brambory a rozkrájíme je. Odložíme stranou. Do hrnce si zakápneme trochu řepkového oleje.
Na prkénku si rozkrájíme cibuli a přisypeme do hrnce. Orestujeme. Přisypeme maso. Restujeme. Okořeníme chilli. Přimícháme maličko hladké mouky a sladké papriky. Přilijeme vodu a přisypeme černý mletý pepř. Doladíme solí.
Maso musí být měkké, proto polévku vaříme zhruba kolem 60 minut.
Potom nandáme rozkrájené brambory a pokračujeme ve vaření. Dáme sušenou nebo čerstvou majoránku a vyklepneme rajčatový protlak.
Na závěr si zbavíme česnek slupky, stroužky utřeme a vhodíme do hrnce. Gulášovou polévku servírujeme ozdobenou petrželkou s oblíbeným pečivem.