Domácí kečup bez zavařování recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření3 minPočet porcí10 porcí

Domácí kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme jistotu, že v něm nejsou žádné nežádoucí příměsi.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 60 ml octa (10%)
  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 středně velká jablka
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 50 g cukru krupice
  • 1 větší bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka mletého nového koření
  • špetka mletého pepře


Způsob přípravy

Připravíme si sterilizované sklenice s víčkem. Rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nahrubo, z jablek odstraníme jadřinec a nakrájíme je na menší kousky. Vše nasypeme do většího hrnce, přidáme cukr, sůl a všechno koření.

Do hrnce přilijeme vodu, tolik, aby bylo vše ponořené, přivedeme k varu a zvolna za občasného promíchání všechno vaříme asi 2,5 hodiny. Pokud je potřeba během vaření přidáváme vodu.

Nyní obsah hrnce přepasírujeme přes síto do čistého hrnce a ještě povaříme asi 15 minut. Když má kečup správnou hustotu, horký ho nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vychladnout.

Hotový kečup necháme uležet několik dní na suchém chladném a tmavém místě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí kečup bez zavařování recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí kečup bez zavařování .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí kečup bez zavařování

Kde najít informace



×