Hovězí líčka na víně recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí6 porcí

Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhodně stojí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • 800 ml červeného vína
  • 1 kg hovězích líček
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 snítka rozmarýnu
  • špetka cukru


Způsob přípravy

Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhodně stojí. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji opečeme osolená a opepřená hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek a dále za stálého míchání chvíli opékáme. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, nové koření, celý pepř a rajský protlak, promícháme, zalijeme vínem a přivedeme k varu.

Vaříme asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme opečená líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme v troubě předehřáté na 130 stupňů asi tak 2 hodiny, až jsou líčka měkká. Nyní maso vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme přes síto a podle chuti okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na víně skvěle chutnají s bramborovou kaší. Zdroj fotografie: Pinterest.com


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí líčka na víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí líčka na víně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí líčka víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí líčka na víně

Kde najít informace



×