Segedínský guláš podle Romana Vaňka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí4 porce

Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit segedínský guláš. Základ tohoto pokrmu tvoří vepřové maso a v naší kuchyni tak oblíbené kysané zelí. Segedínský guláš chutná nejlépe s houskovým knedlíkem, podávat se dá ale také s čerstvým chlebem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg vepřového plecka
  • 500 g kysaného zelí
  • 3 - 5 cibulí
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce vepřového sádla
  • 2 zarovnané lžíce mleté sladké papriky
  • 1,5 l vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 5 bobkových listů
  • zakysaná smetana na ozdobu
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velké asi 2 - 3 cm.

V hrnci rozpálíme sádlo a dozlatova na něm osmahneme najemno nakrájené cibule. Přidáme kmín, který necháme krátce rozvonět a pak kousky masa, které zprudka orestujeme.

Když se maso zatáhne, přisypeme do hrnce prolisovaný česnek, maso zaprášíme moukou a vše krátce osmahneme. Asi po minutě přidáme do směsi papriku, kterou za stálého míchání také krátce orestujeme s masem, přilijeme vývar, do hrnce vložíme bobkové listy a maso zvolna dusíme.

Za přibližně půl hodiny bude maso lehce změklé, a to je okamžik, kdy je třeba přidat do hrnce pokrájené kysané zelí. Směs promícháme a zvolna dusíme další přibližně půl hodinu.

Když jsou maso i zelí měkké, vyndáme z hrnce bobkové listy, přilijeme smetanu a guláš krátce provaříme. Nakonec ho dochutíme solí a pepřem.

Guláš servírujeme s houskovým knedlíkem, a každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Segedínský guláš podle Romana Vaňka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu segedínský guláš podle romana vaňka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Segedínský guláš podle Romana Vaňka

Kde najít informace



×